Clubkleding

Om de herkenbaarheid van de vereniging en het clubgevoel te benadrukken maakt MTB Assen gebruik van clubkleding. De “groene-brigade” is inmiddels al een herkend en befaamd beeld in de regio en daarbuiten.

Clubkleding verplicht?

Als vereniging moedigen we het dragen van verenigingskleding ten zeerste aan. Zo draagt de clubkleding bij aan de beeldvorming van een eenheid binnen de vereniging. Zorgt het voor herkenbaarheid en een stukje saamhorigheid. Daarnaast helpt het ook om sponsoren te interesseren in onze vereniging. We zijn dan ook blij met iedereen die zich in clubkleding toont.

Rijd je kind of jijzelf wedstrijden dan kan het zijn dat het dragen van clubkleding wel verplicht is. Neem je deel aan KNWU wedstrijden dan is het dragen van clubkleding verplicht. Uitzonderingen zijn bij volwassenen deelname aan de FunKlasse of met een amateur-licentie.

Waar kan ik clubkleding kopen?

De clubkleding van MTB Assen is te koop bij Fietsen&Koffie. De meest eenvoudige manier is om bij binnenkomst van de winkel een beschikbare medewerker aan te schieten en navraag te doen. Zij kunnen u verder helpen met de juiste artikelen en maten. Om toch een idee te krijgen van het totale aanbod volgt hieronder een overzicht.

Kledinglijn

Wielershirt

Ademend shirt met korte sluitende mouwen en 3 achterzakken. Wordt geadviseerd als onderdeel van je basis-outfit.

Koersbroek

Korte strakke broek met kwalitatief hoogwaardig zeem. Let op: er is verschil tussen heren- & dameszemen. Geadviseerd wordt om beneden de 15 graden celcius de broek te dragen in combinatie met kniestukken, beenstukken of thermo salopette. Dit artikel maakt deel uit van het basis-outfit.

4Seasonsjack

Wielerjasje met lange mouwen en drie achterzakken. Ideaal voor in het voor of najaar of voor het gebruik voor of na wedstrijden. Een aanrader voor je basis-outfit.

Windstopper

Dit mouwloze vest is van de voorkant wind & spatwater dicht. Een ideaal kledingstuk voor tochten met koude wind of natte ondergrond. De rug is van een zeer open materiaal waardoor je lichaam voldoende kan ventileren.

Windtex Jack

Dit winddichte thermojack is ideaal voor zeer koude omstandigheden. Het jack is winddicht, thermisch gevoerd en bevat net als het wielershirt en 4seasonsjack drie achterzakken.

Snelpak

Aerodynamisch pak voor wedstrijden. Dit pak is ideaal voor wedstrijdgebruik. Doordat boven en onderkleding bodyfit en aaneengesloten zit heb je geen afleiding van kruipende kleding en heb je de ideale stroomlijn. Rij je wedstrijden boven de 24 graden, dan wordt geadviseerd om vanwege verkoeling gebruik te maken van de combinatie Wielershirt+Koersbroek.